Irány a BL!

 Már csak néhány nap és itt a BL nyitány, ám előtte még egy Kaposvári 

Nem sok pihenés jut játékosainknak a szerdai, ZTE elleni győztes hazai rangadó után, hisz hétvégén még a Kaposvár csapatát fogadják Váradi Beniék, aztán indulnak a Basketball Champions League küzdelmek. A sárga – feketét október 16-án (szerdán) fognak pályára lépni a francia Dijon otthonában. Gasper Okornék a tudásuk legjavát akarják hozni, így a szokásos videózás, erőnléti és labdás edzés szerepel programban, hogy aztán kedden elutazzanak a francia városba.

Szerdai ellenfelünk a francia első osztály meghatározó csapata. Szisztematikus építkezés és hazai, valamint amerikai játékosok egyveleg adja a csapatot. A csapat történelme viszont 1880-ra nyúlik vissza! Mai JDA Dijon elnevezését is innen köszönheti. Egy újságcikk hibáját követően - egy újságíró megemlítette és rövidítette a JDA-t, Joan of Arc helyett -.

Vendéglátóink eddig négyből négy győzelemmel kezdték a hazai pontvadászatot, jó formában várhatják BL nyitányt. Ellenfelünk eddigi eredményeiből látszik, hogy a támadó, gyors, sok pontos kosárlabdát erőlteti. Ennek megfelelően Laurent Legname edző egy bő, 10 fős rotációval dolgozik minden mérkőzésen, így statisztikailag is egy egységes csapat benyomását keltik. A csapat 33 éves amerikai irányítója David Holston a franciák motorja. 167 centis játékos eddigi mérkőzésein 16 pontot és 6.3 gólpasszt átlagolt. Várhatóan Hooker és Váradi Beni feladata lesz semlegesíteni Őt.

Benke Szilárd is várja a BL nyitányt, ám készül a holnapi mérkőzésre: Egyelőre még nem sok informácónk van szerdai ellenfelünkről és véleményem szerint ezzel nincs isgond.Úgy gondolom nem szabad előre szaladni és már a BL-re koncetntrálni és csak "letudni" a holnapi mérkőzést. Nagyon hosszú év előtt állunk, ahol minden mérkőzésnekmeg lesz a maga tétje, így mindig a következő meccsre kell koncentrálnunk. Lépésről lépésre kell haladnunk és csak akkor érhetjük el a kitűzött céljainkat. A Kaposvár egy nagyon erős csapat, így nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy nem készülünk fel rendesen a holnapi ellenfelünkre. Nagyon nehézre meccsre számítok holnap és majd vasárnap reggel kezdek, kezdünk el koncetrálni a BL ellenfelünkre!