Quinton Hooker nagyon várja már az első Kosárlabda Bajnokok Ligája mérkőzést!

Első éves irányítónkat a Dijon elleni meccs mellett az eddigi szombathelyi élményeiről kérdeztük!

Nagyjából két hónapja vagy itt a vasi megyeszékhelyen. Hogy érzed magad, milyen a város, milyen a csapat?
Imádom a várost, nagyon élhetőnek tartom, jól érezzük magunkat a feleségemmel. A sok edzés mellett azért szorítunk időt a városnézésre, és ami eddig feltűnt, hogy nagyon sok remek étterem van a városban. A csapatot tekintve nagyon jó közegbe kerültem. A srácok emberileg és szakmailag is a toppon vannak, míg az edzés körülmények minden elvárásomat felülmúlják. Az edzői gárda nagyon odafigyel ránk és mindent megtesznek, hogy jól teljesítsünk. Nekünk csak a kosárlabdára kell koncentrálni. Rövid idő alatt nagyon jó kémia alakult ki közöttünk.

Mit vársz az első európai szezonodtól? Van előzetes elvárásod magaddal, a csapattal szemben?
A legfontosabb dolog számomra a győzelem, erről szól ez a játék, legyen szó a Magyar Bajnokságról, vagy a Bajnokok Ligájáról a szemem előtt mindig a győzelem lebeg! Csapatként el kell fogadnunk, hogy lépésről – lépésre kell haladnunk, minden edzést, mérkőzést arra kell felhasználnunk, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk. Jól kezdtük a szezont, de nem szabad megelégednünk ezzel, minden kis hibát, részletet ki kell javítani, hogy elérjük végső céljainkat. Egyénileg, úgy szeretnék visszatekinteni erre a szezonra, hogy ismét sikerült fejlődnöm és jobb játékossá váltam és így segíteni tudtam a csapatomat.

Az eddigi mérkőzéseken nyújtott játékodat figyelve, jól látom, hogy számodra fontosabb a játékszervezése, mint a pontdobás, illetve a védő oldalon sem vagy az a pihenős fajta?
Igen, úgy érzem, mint irányító az én feladatom, hogy mozgassam a labdát, ezzel a csapatot is. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindenkit játékba vonjak, illetve tartsak, mert így sokkal nehezebb védekezni a csapat ellen. és így nagyobb tempót is tud diktálni a Falco! Olyan játékosnak tartom magam, aki mindent megtesz a győzelemért, nem szeretek célokat kitűzni magam elé. A mérkőzés végén úgyis egy dolog számít, az pedig, ahogy már mondtam a győzelem. Ha ezt megszerezzük, akkor boldog leszek minden lefújás után!

Az első Bajnokok Ligája mérkőzésünket a francia JDA Dijon otthonában játsszuk. Mennyi időtök volt készülni a szerdai ellenfelünkre?
Valóban, ez a három nap nem sok idő, de maximálisan kihasználtuk. A Dijon egy nagyon jó csapat, remek játékosokkal, akik gyors kosárlabdát játszanak. Kulcs lesz a tranzakciós védekezésünk, mert a franciák a védő lepattanó megszerzése után egyből indulnak és próbálnak rendezetlen védelem ellen támadni. Biztos vagyok benne, hogy egy szórakoztató, nagy iramú mérkőzés less és bíztatok minden Falco drukkert, hogy vagy a helyszínen, vagy a gép előtt nézze a mérkőzést. Számítunk Rátok!

Végezetül, mit gondolsz milyen esélyekkel léünk pályára Franciaországban?
Igazi “csatára” számítok a Dijon ellen, ahol minden labdabirtoklásnak jelentősége lesz. Nagyon nehéz 40 perc előtt állunk, de én bízom a csapatban, a felkészülésünkben és önbizalommal várom a szerdai mérkőzést. Gasper Okorn felkészített minket, már csak véghez kell vinni a tervet a pálya mindkét oldalán!