Horváth Zoltán Emlékdíjat kapott Körmendi Bence!

2019.06.24

A legutóbbi, június 18-i Falco - Körmend mérkőzés szünetében a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány prominensei adták át a Horváth Zoltán Emlékdíjat.

A díjat a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány Kuratóriuma 2011-ben alapította. Az emléktárggyal és 50.000 Ft-os pénzdíjjal együtt járó „Horváth Zoltán emlékdíj” -at azok a férfi kosárlabdázók érdemelhetik ki, akik legalább 17, de lehetőség szerint nem több mint 23 évesek, legalább 4 évet már eltöltöttek a szombathelyi utánpótlás és felnőtt csapatokban, hozzáállásuk, edzésmunkájuk céltudatos és példaértékű, életmódjuk élsportolóhoz méltó, kiemelkedő eredményeket értek el a szombathelyi utánpótlás vagy felnőtt csapatokban és a korosztályos válogatottakban, tehetségük alapján a hazai kosárlabdázás meghatározó játékosaivá válhatnak, illetve tevékenységük, sportolói pályafutásuk, példa értékű a szombathelyi kosárlabda utánpótlás számára.
Korábban Szanati Mátyás, Will Tamás, Perl Zoltán, Váradi Benedek, Bognár Kristóf, Simon Kristóf és Hódi Patrik vehette át a díjat.

Az elismerést Dr. Horváth Zoltán és Wagner József adta át Körmendi Bencének.
A Falco KC 2000-ben született játékosa 2010-ben kezdett el kosárlabdázni, azóta az összes korosztályt végigjárta. Tagja volt az U16-os utánpótlás válogatottnak, amellyel 2015-ben a Balkán kupán a 2. helyen végzett, 2016-ban a Szent István kupán pedig a bronzérmet szerezte meg. Egyesületével szinte minden évben részt vett az országos döntőkön, ahol több alkalommal is sikeresen szerepelt, 2017-ben és 2018-ban is a 3. helyet szerezte meg a Morgen Ferdinánd Bajnokságban. Jelenleg az U20-as csapat alapembere, és az idei évtől a Falco-Vulcano Energia KC csapatának is tagja.
Nevelő edzői Döbörhegyiné Hajnal Edit, Bíró Zsófia, Váradiné Szarka Ildikó, Váradi Kornél, Svajda Gábor és Váradi Attila voltak.Hozzászólások