A lengyel csapat sem jelentett gondot: Falco KC - GTK Gliwice 98-70

2019.08.31

Szombat délutáni 2. edzőmeccsünkön is nagyon magabiztosak voltunk. 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – GTK Gliwice 98–70 (22–26, 29–14, 24–19, 23–11)
Zárt kapus edzőmeccs
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Tóth K., Németh A., Polyák M.

Gasper Okorn vezetőedző kérésére a pontdobókat nem hozzuk nyilvánosságra.

A sérüléssel bajlódó, ezért csak civilben jelenlévő DeVaughn Washington nélkül fogadtuk a lengyel első osztályban szereplő GTK Gliwicét.
A Váradi-Perl-Benke-Filipovity-Lake kezdővel kiálló Falco az első negyedben Váradi és Perl kosaraival futott az eredmény után. A védekezésünk rendezetlen volt, könnyű ziccereket kaptunk, és a pontatlanságok miatt Gasper Okorn láthatóan nem volt elégedett. Pikáns hangulat uralta a mérkőzést, a lengyelek játékosát figyelmeztetni is kellett. Az első játékrész Benke elhibázott hármasával zárult, 22-26 oda.
A második negyedre feljavult a védekezésünk, Hooker vezérré lépett elő, lendületet adott a csapatnak, kosaraival előbb zárkóztunk, majd egy trojkával átvettük a vezetést, 36-33. Bíró Olivér távolról volt eredményes, ezzel 10 pont lett már a differencia. A Gliwice kosarával ért véget a félidő, 51-40 a táblán.
Kontrollált játékkal rukkoltak elő a mieink, szépen, lassan távolodtunk el a lengyel gárdától. Lake ziccere után Beni süllyesztett el egy hárompontost, méterekkel a vonal mögül. Krivacevicé lett az utolsó szó, 10 perccel a vége előtt 75-59 a javunkra.
A Váradi-Benke-Bíró-Krivacevic-Lake sorral nyitottuk meg az utolsó felvonást, de sajnos a játékvezetők nem tudták kézben tartani a találkozót, Bíró Olivért lekönyökölték, viszont a fújás elmaradt. A közjáték után csapatkapitányunk büntetett, hármasával először lett meg a 20 pontos különbség, 85-65. Lake sapkája után Quinton Hooker volt eredményes ismét, a sarokból hintette be a trojkát. Két és fél perccel a vége előtt Verasztó is lehetőséghez jutott. Benke ziccerét kidobta a gyűrű, maradt a 98 dobott pont. A végeredmény sima, 98-70-es kiütés.
Legközelebb Oberwartban lépünk parkettre, várunk minden kedves szimpatizánst szeptember 4-én!
 Hozzászólások