Ezt is nagyon simán hoztuk: Falco - Sopron 92-52

2019.09.10

Perl és Filipovity nélkül  sem adtunk esélyt a soproniaknak. Újabb kiütéssel tartottunk győztes főpróbát az emléktorna előtt.  

Juvonte Reddic visszatért, azonban ma sem teljes kerettel álltunk ki, Perl Zoltán és Marko Filipovity kisebb sérülés miatt nem lépett parkettre.

A Hooker - Váradi, Benke, Washington, Lake ötössel rajtoltunk el. Lake ziccerével magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, gyűrű alatti pontokkal hamar előnyt építettünk ki (10-3), de ellenfelünk visszakapaszkodott, 8-0-s sorozattal a vezetést is átvették. Quinton Hooker nagyon okosan szervezte a játékot, tiszta dobóhelyzeteknek köszönhetően a játékrész végére 11 ponttal vezettünk, 25-14.

Reddic centerezett a második negyed elején, majd szépségdíjas akció végén Krivacevic atletikus mozdulattal ejtette be a játékszert. De'Quon Lake kétszer is szabálytalanság mellett tudta befejezni a dobást, ekkor már érezhető volt a fölényünk. Váradi ziccere után hangzott fel a dudaszó, 20 perc játék után 45-31 az állás.

A második félidőben tovább nyílt az olló. A harmadik negyedet 28-9-re nyertük, látványos megmozdulásokkal fűszereztük a játékot. Előbb Reddic, majd Washington zsákolt. Hooker egy remek kiosztás után teljesen tisztán tüzelt a sarokból, triplája után már 62-33 állt az eredményjelzőn. Lake büntetőivel először volt meg a 30 pontos különség (68-38). Az utolsó tíz percet megkezdve az eredmény 73-40 volt.

Bíró Olivér volt a negyedik negyed első pontszerzője, hárompontos dobása talált célba. Krivacevic pillanatai következtek, zsinórban öt pontot szerzett, ekkor már 40 fölött a differencia (81-40). Az egyre jobb formába lendülő Benke Szilárd az SKC centere mellett lett eredményes. 4 perccel a vége előtt Sövegjártó Ábel is lehetőséget kapott, amit szép védekezéssel hálált meg. Utolsó pontjaink Bíró betörése után érkeztek, kosarával beállította a 92-52-es végeredményt.

Az újabb győzelemmel már 5-0-ás mérlegünk van a felkészülési szakaszban. Szeptember 12-13-án minden szurkolót várunk az idén már jubileumi Horváth Zoltán Emléktornára!
 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Sopron KC 92-52 (25–14, 20–17, 28–9, 19–12)
Zárt kapus edzőmeccs
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Tóth K., Németh A., Csák M.

Gasper Okorn kérésére a pontdobókat nem hozzuk nyilvánosságra.

 Kapcsolódó galéria (16)

Kattintson valamelyik képre a teljes galéria megtekintéséhez.

Hozzászólások