Horváth Zoltán emléktorna - immár tizedszer!

2019.09.10

A keddi sajtótájékoztatón nemcsak a kiváló kosarast, hanem a nagyszerű embert is méltatták.

A hajrájához érkezett bajnok férfi kosárlabdacsapatunk felkészülése. A mieink az augusztusi alapozást követően több edzőmérkőzést is játszottak. Csütörtökön, valamint pénteken pedig egy különleges főpróba következik. Ekkor rendezzük ugyanis az Aréna Savariában a 10. Horváth Zoltán Emléktornát.

Cece, a kiváló egykori kosaras Pécsett, majd az Atomerőmű színeiben ért el sikereket játékosként. Ezt követően - egy görögországi valamint paksi kitérő után - igazolt Szombathelyre. Cecét alázata és emberi példamutatása miatt szerették meg szurkolóink. 2009. december 28-án Tömörd határában egy tragikus autóbalesetben veszítette életét.

Emlékét azóta minden magyar kosárlabda szerető szívében őrzi. Csapatunk pedig emléktornával tiszteleg Cece előtt. A keddi sajtótájékoztató megnyitóját követően Illés Károly alpolgármester méltatta Horváth Zoltánt és felhívta a figyelmet arra, hogy vannak sebek, amelyek az idő múlásával sem gyógyulnak be. Valódi példakép volt a játékos, akit kemény munkabírása miatt még a rivális táborok is elismertek - mondta.

Gráczer György ügyvezető a csapat összetételéről, valamint a felkészülésnek eddigi megtett útjáról számolt be. Hozzátette azt is, hogy a rövid - néhány hetes - időszak alatt kellett ütőképes csapatot formálni és mindenki, játékos, edző, klubvezető és szukolói is szeretné a közelgő Bajnokok Ligája selejtezőkörét sikerrel venni.

Csapatkapitányunk Váradi Benedek is megerősítette az ügyvezető szavait. A nagyváradi mérkőzés előtt azonban szeretne mindenki méltó módon emlékezni Horváth Zoltánra. Végezetül egy Cecével közös élményét idézte fel a kosaras a sajtó megjelent munkatársainak. Beni elárulta, hogy a közös sportkarácsonyon egy rendkívül szimpatikus játékost ismerhetett meg Cece személyében.

Az emléktornán ezúttal a Temesvár, a Komarno valamint a Bécs lép pályára mellettünk. Csütörtökön délután kezdődnek a selejtezők, majd pénteken kerül sor a helyosztókra. Fontos információ, hogy mindkét napon 15:30-kor nyitnak a pénztárak, valamint, hogy a tornára a Falco KC éves bérletei érvényesek lesznek.

A 10. Horváth Zoltán Emléktorna programja:

2019. szeptember 12. - csütörtök

16:30 Vienna (AUT) - Timisoara (ROM)

18:15 Megemlékezés, ünnepélyes megnyitó

19:00 Falco - Komarno (SLO)

2019. szeptember 13. - péntek

16:30 mérkőzés a 3. helyért

19:00 mérkőzés az 1. helyért

kb. 20.45 - Eredményhirdetés Kapcsolódó galéria (5)

Kattintson valamelyik képre a teljes galéria megtekintéséhez.

Hozzászólások