Simán nyertük első edzőmeccsünket: Falco - Helios 93-56

2019.08.30

Még nem az eredmény volt az elsődleges, de jó kimondani és leírni, hogy nagyon magabiztos és fizikális volt bajnokcsapatunk játéka. 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Helios Suns Domzale 93–56 (22–11, 24–15, 21–16, 26–14)
Zárt kapus edzőmeccs
Szombathely, Aréna Savaria,
V.: Tóth K., Esztergályos R., Kiss M.

Péntek este a szlovén első osztály elődöntőse, a Helios Suns Domzale ellen léptünk először pályára felkészülési mérkőzésen. Jobban kezdte a zártkapus összecsapást a szlovén Helios Suns, 7-0-as szériával nyitottak a Hooker-Váradi-Benke-Filipovity-Reddic ötössel felálló mieink ellen. Váradi Benedek kosaraival magunkra találtunk, és fordítottunk. Az első játékrész végén 22-11 állt az eredményjelzőn. Magabiztosan játszottunk, fokozatosan elléptünk a vendégektől. Lake kosarával már 20 pont volt közötte a nagyszünetben, 46-26.

A találkozó második részében sem tört meg a lendületünk, De'Quon Lake és Marko Filipovity látványos zsákolásaikkal talpra ugrasztották a padon ülőkwt, többek között a sérült Washingtont ia. Az utolsó negyedre fordulva 67-42 volt az eredmény. Ezután sem álltunk le, fizikálisan a szlovénok fölé nőttünk, a magas szerkezettel felálló capatunk uralta a lepattanócsatát, centereink fáradhatatlanul tépték le a lepattanókat. A vége sima, 93-56-os kiütéses győzelem lett. 

Szombat délután a GTK Gliwice csapata ellen lépünk pályára ugyancsak zártkapus edzőmeccsen.

RPHozzászólások