Zalaegerszegen is sikerrel vettük az akadályt

2019.09.08

Gyenge első negyed után fordítottunk és nyertünk!

Továbbra is nélkülöznünk kellett Juvonte Reddicet, aki térdsérüléssel bajlódik. Jobban kezdett az ellenfelünk, Reggie Johnson kosaraival 12-7-re elléptek. Az első negyed a hazaiaké, 23-14 volt a ZTE-nek.

A második játékrész elején Marko Krivacevic és DeVaughn Washington is a hárompontos vonalon túlról volt eredményes, ám erre rendszerint érkezett válasz. Megvolt a bűvös 10 pontos különbség is, azonban a félidő vége előtt háromszor is sikerült labdát szereznünk, így a nagyszünetben már csak öt pont volt a hátrányunk, 50-45.

A második félidő elején Quinton Hooker süllyesztett el egy hármast, de Marko Filipovityra sem lehetett panasz, folytatta az Oberwart ellen bemutatott remek játékát. Benke is beköszönt, 30 perc után már csak 2 pontra voltunk lemaradva, 70-68.

A negyedik negyed elején beütötte ötödik hibáját is Filipovity, kipontozódott. Kapitányunk szalagon szállította a pontokat, sikerült egalizálnunk, majd Váradi újabb kosarával már a vezetést is megszereztük. A ZTE hibáit Washington távolról büntette, ez az előny pedig döntőnek bizonyult, izgalmas mérkőzésen 93-97-re legyőztük a riválist.

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 93-97 (23-14, 27-31, 20-23, 23-29)
Zárt kapus edzőmeccs
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
Gasper Okorn kérésére a dobókat nem hozzuk nyilvánosságra.

A felkészülési program kedden folytatódik, hazai környezetben, zárt kapuk mögött fogadjuk a Sopront.Hozzászólások