A szezon első BL-es erősorrendje

A BL szezon során, hétről-hétre jelentkezik a sorozat szakírója, Igor Curkovic, aki saját véleményét is beleágyazza Bajnokok Ligája erősorrendjébe. Nézzük meg mit ír a csoportunkról…

WKS Slask-Wroclaw #28A sportban minden a trófeák megnyeréséről szól. A WKS Slask Wroclaw szeptembert trófeával zárta, hiszen a Lengyel Szuperkupában a BCL-ben szereplő King Szczecint győzte le. Kicsit nézzünk bele a statisztikába. Négy emberük is kétszámjegyű pontszámot ért el, Isaiah Whitehead 15 pontjával az élen. Akkor miért vannak ilyen alacsonyan? Mert még nem láttuk őket BCL-körülmények között. Ez minden

Pallacanestro Reggiana #24A Reggianával kapcsolatban egy biztos. Az előszezonban elért eredményeik és az olasz Serie A-ban játszott első meccsük – amit a Trento elleni 92-76-ra elvesztettek – alapján sok pontot hozó meccseket fognak játszani. A BCL-be való visszatérésük alkalmával a Rytas Vilniust fogadják, és egy esetelges győzelem már jövő héten a Power Rankings első 15 helyére repítheti őket, vagy egy vereség a 20-asok között tarthatja őket.

Falco-Vulcano Szombathely #19Na hogy kezdte a bajnokságot a szombathelyi csapat? Perl Zoltán 23 pontot szerzett a hétvégi győzelem alkalmával. Ugyanaz a régi, ugyanaz a régi… Földrajzilag talán a legjobb sorsolás az örökös magyar bajnoknak, hiszen Litvániába, Olaszországba és Lengyelországba utaznak ebben a szezonban, és az edzők szeretik elkerülni a hosszú utakat szerte a kontinensen. Ez egy olyan részlet, ami miatt ismét a legjobb 16 csapat közé kerülhetnek.

Rytas Vilnius #5Itt az ideje egy nagy BCL-szezonnak a litván bajnoktól? Úgy néz ki, hiszen a Szombathely, a Reggiana és a Wroclaw mellett ők a csoportjuk favoritjai. Visszahozták a litván bajnokság MVP-jét, Azuolas Tubeliszt, aki még mindig csak 22 éves, de a hét minden napján legit dupla-duplázó. Németországból két BCL-sztár érkezik Savion Flagg és Jayvon Graves személyében, Steven Enochot pedig először ismerhetjük meg. Ehhez adjuk még hozzá az edzői stábot, és az eddig is erős litván keretet, ígéretes szezon elé nézünk.

A TELJES ERŐSORREND IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!