Legyen Mindig Teltház! Újabb közös programmal folytatódik a Weöres Sándor Színházzal közös együttműködésünk

5 csillagos pillanatok címmel rendeztünk közös fotókiállítást – Nézd meg Te is

Csapatunk 5. bajnoki címét végig kísérő tárlat egy hónapig látogatható, a Színház aulájában megtekinthető.

A megnyitó a Westside Táncsport Egyesület szurkolói táncával kezdődött. Csapatunk hivatalos tánccsapata most a színházi közönséget melegítették be, és most az időkérésekkel ellentétben Milos is meg tudta nézni a koreográfiát.

Szabó Tibor, színházigazgató köszöntötte a megjelenteket kiemelve, hogy a siker nem mérhető pusztán trófeákban, vagy pontokban. Nem mérhető vastapsban és évekig műsoron tartható előadásokban. A siker elsősorban a közösségformáló erőben, az együtt elért és megélt élményekben rejlik.  Tényleges élő együttműködési megállapodás egy színház és egy sportegyesület között viszonylag ritka. De Szombathelyen a Falco KC és a Weöres Sándor Színház között megszületett, és élő a kapcsolat. Mert tulajdonképpen a világot jelentő deszka és az aréna parkettje között nincs is nagy különbség: küzdelem, dráma, érzelmek, ujjongás, katarzis, vastaps.  Csak ‘Legyen mindig telt ház’! – ahogy szól a közös szlogenünk! 

Kovács Tamás, a kiállítást létrejöttét támogató Falco Zrt. PR vezetője köszöntőjében utalt a harcos múltra. Hiszen a szombathelyi kosárlabda csapat a Falco, -akkor még faipari vállalat- dolgozóinak hobbi csapata volt kezdetben. De a játék szeretete, a kitartás és a tudatos építkezés meghozta gyümölcsét és amatőr szintről az ország legjobb csapatává fejlődött a klub. A Falco Zrt és a Falco KC útjai időközben szétváltak, a cég ma már elsősorban a tömegsportot, egy egy nagy szombathelyi sporteseményt és a kultúrát támogatja. Ám az élet most úgy hozta, hogy színházunk elkötelezett mecénásaként  a kiállítás létrejöttével a névadó vállalat a Falco Zrt és a Falco kosárlabda klub útja ismét összeért.

Gráczer György, a Falco kosárlabda csapatának ügyvezető igazgatója a szombathelyi szurkolók szerepét emelte ki beszédében. Mint fogalmazott, az ötödik bajnoki cím és a második kupagyőzelem elnyerésében az ő szerepük elévülhetetlen, velük egész a Falco család. Hiszen egy egy nehéz, kritikus szituációban hatodik emberként állnak a csapat mellett, mint a férfi mezőny legerősebb szurkolótábora. A klub első embere megköszönte a színháznak a kiállítás létrejöttét és külön köszönetét fejezte Hornyák Emőkének. A kiállításon szereplő fotók szerzőjét, a klub hivatalos fotósát Milos Konakov vezetőedző virággal is köszöntötte. 

A megnyitó „összefoglalóját” lent tudod megnézni