Marvin Clark visszatér!

Marv 1 éves szerződést írt alá.

Az amerikai játékos az elmúlt két szezonban több csapatban, több ország bajnokságában is megfordult. A 2022/23-as szezont Mexicóban kezdte (2 mérkőzés), majd a német 1. osztályban a Hamburg Towers csapatánál játszott 14 mérkőzést, de végül Portugáliában a Porto csapatánál fejezte be (16 mérkőzés) az idényt. A mögöttünk hagyott szezon elején játszott Mexicóban 14, Izraelben pedig 6 bajnokit, majd a 2023/24-es szezont is Portugáliában, ám most a Sporting csapatában fejezte be (9 mérkőzés).

Marv a 2021/22-es szezonban 57 meccsen lépett pályára csapatunkban. Átlagban 23,2 perc alatt 7 pontot és 3,3 lepattanót szerzett. A 201 centiméter magas játékos jó védekezése mellett jó százalékkal is triplázott. Meccsenként, átlagban 2,6 triplát emelt rá és 41,4%-kal értékesítette is azokat! Sőt a jelenlegi keretből együtt játszott Keller Ákossal, Perl Zoltánnal, Váradi Benedekkel, Sövegjártó Ábellel, Kovács Benedekkel és ugyanúgy Milos és Marko volt az edzőpárosa, úgyhogy nem lesz ismeretlen számára az Aréna Savaria.

Régi-új légiósunk előző csapataiban is jól triplázott, egyedül izraeli együttesben (6 meccsen) volt gyengébb, 23,5%-os triplázása, többi állomáshelyén 30% felett értékesítette ezeket a dobásokat, sőt a portugál csapatokban 44%, illetve 40%-kal triplázott. Tavaly a Sportingban, 9 meccsen átlagban 20,7 percet töltött a pályán. Ez idő alatt 8,6 pontot, 3,8 lepattanót szerzett, és elcsent 1,1 labdát is! 

Milos Konakov így nyilatkozott Marvról: „Mindenképpen szükségünk volt egy olyan játékosra, aki az extra passzokból tovább tudja bontani védelmet, vagy éppen be tudja fejezni az akciót és mellette fizikálisan a védőoldalon is tudja segíteni a csapatot. Úgy érzem, Marvin Clark volt erre a legjobb opciónk. Nagyon örülök, hogy gyorsan és könnyen meg tudtunk egyezni! Jó volt látni, mekkora vágya, hogy visszatérjen a csapathoz! Hajrá Falco, Hajrá Szombathely!”

Marvin Clark: Nagyon izgatott vagyok, hogy újra Szombathelyen játszhatok. Szép évet töltöttem a Falconál, és mindent megteszek azért, hogy egy hasonlóan sikeres évünk legyen!