Matthew Tiby még egy évet biztos sárga-feketében játszik.

Az amerikai magasember 3. szezonját kezdi majd meg nálunk!

A tavalyi szezon közönség kedvence Matthew Tiby még egy évre aláírt. Az amerikai magasember eddigi két szezonja alatt összesen 117 alkalommal öltötte magára a sárga-fekete mezt. Tavaly Matt a magyar bajnokságban átlagban 25,5 percet játszott, ez idő alatt a 13,1 pontot, 6,5 lepattanót szerzett. Magasember létére remekül, 39,1%-kal triplázott és a büntetőket is jó százalékkal (84,1%) értékesítette. Amerikai légiósunk a tavalyi BL kiírásban, 6 mérkőzés alatt átlagban 12,2 pontot és 4,7 lepattanót jegyzett. A triplákat 46%-kal, míg a büntetőket 77,8%-kal értékesítette.

Milos gyorsértékelése az „új” igazolás után: Nagyon örülök, hogy Mattel sikerült megállapodnunk. Egy jó embert, egy jó játékost sikerült megtartanunk, akinek nagyon fontos szerepe van a pályán és azonkívül is. Úgy érzem, mindkét fél elégedett a közös munkával, és Matt is megtalálta a számításait Szombathelyen, ezért is sikerülhetett a szerződéshosszabbítás.

Matthew így értékelte a hosszabbítást: Először is szeretném megköszönni a teljes Falco stábnak, edzőknek, csapattársaknak, hogy egy remek környezetet teremtettek a családomnak és nekem. Tényleg jól érezzük magunkat Szombathelyen. A csapatnak és nekem is közösek a céljaink, hálás vagyok, hogy tud folytatódni a közös munka! Izgatottan várom, hogy ismét a Falco és Szombathely fekete-sárga mezében játszhassak, remélve, hogy újabb sikereket hozhatok a csapatnak és továbbvihetem a klub örökségét. Hajrá Falco!

Gráczer György is megszólalt: Amikor két évvel ezelőtt leigazoltuk Matthew Tiby-t akkor is tudtuk, hogy egy remek játékost igazoltunk. Közben beigazolódott, hogy remek ember is, aki a pályán a csapat érdekeit tartja szem előtt és a pályán kívül is fontos szerepet tölt be. Nagyon örülök, hogy a következő szezonban is csapatunkat erősiti.

Zajlik tehát az élet a bajnokság után is, a mai bejelentéssel együtt Milos Konakov vezetőedzőnk mellet már 7 játékosunknak van élő szerződése a 2024/2025-as szezonra (Keller Ákos Perl Zoltán, Kovács Benedek, Pongó Marcell, Tanoh Dez András, Sövegjártó Ábel, Matthew Tiby).