Csütörtökön visszaültünk az „iskolapadba”

Újabb csütörtök, újabb iskola

A héten már beszámoltunk róla, a mostani sorsolás lehetővé teszi, hogy hétről-hétre meglátogassuk Szombathely iskoláit. A tegnapi nap folyamán a Gothard Jenő Általános Iskolába Perl Zoltán, Kovács Benedek és Sövegjártó Ábel játékosaink, és Tóth Dávid, marketing- és kommunikációsmenedzserünk látogatott el, ahol a 2. és 3. tanórán vettek részt.

Az első 45 percben Zoliék az iskola alsó évfolyamos tanulóival találkoztak és egy kicsit meg is szeppentek, hiszen 12 osztálynyi gyerkőc várta a játékosokat, akik a Falco-indulóra vonultak be az iskola tornatermébe. Egy rövid bemutatkozás után el is kezdődött a kicsiknek ígért bemutató, aminek elején a fiúk dobáltak és labdát vezettek, majd szép lassan bevonták az érdeklődőket. A végén az egész tornaterem talpon volt, valaki Perl Zolival és Sövegjártó Ábellel dobálgatott, de Bene kis labdavezetés és passz iskolát is tartott a lelkes seregnek. A bemutató végeztével pedig a kötelező dedikálásra került sor, ahol nagy roham fogadta a fiúkat. A legnagyobb meglepetést az iskola diákjainak rajzai okozták, amik közül néhány annyira megtetszett Perl Zoliéknak, hogy dedikált sálat ajándékoztak a művészeknek.

A második 45 percben a 7. évfolyamos diákokkal, a könyvtárban tartottak a fiúk „kerekasztal-beszélgetést”, ahol a fő téma a tanulás és a sport kapcsolata volt. A beszélgetés során kiderült, hogy gyerekként Perl Zoli szakács, Ábel, tűzoltó, Bene pedig rendőr szeretett volna lenni. A srácokat arról is kérdezték, ki mennyire szeretett tanulni illetve, voltak-e tanulási praktikáik. Mindhárman kiemelték, hogy az iskolában való aktív figyelés sokat segített, hiszen így kevesebb idő alatt tudták elsajátítani otthon az anyagot. Zozó mondta, hogyha az iskolában rend van, akkor a pályán is, az edzésen is rend lesz.

Összességében egy remek hangulatú délelőttöt zártunk a Gothard Jenő Általános Iskolában, ahol nagyon szívesen fogadtak minket, és a remek szervezésnek köszönhetően ismét sok diákkal találkoztunk.

Köszönjük a lehetőséget!